PVC-ikkunat

PVC-ikkunat ovat olleet Suomessa käytössä etenkin myyntitilojen ja yritysten ikkunoina, mutta Keski-Euroopassa PVC on oikein suosittu materiaali ihan tavallisten kotien ikkunoissakin. Tähän ollaan Suomessakin pääsemässä kiinni, sillä nyt on huomattu, mitä hyviä ominaisuuksia muovi-ikkunoilla oikein on, ja kuinka ne hyödyttävät koteja energiatehokkuudellaan sekä kestävyydellään. Nykyaikaiset PVC-ikkunat ovat myös tyylikkäitä, eikä niitä edes erota perinteisemmistä ratkaisuista, ellei ikkunaa tarkastele aivan läheltä.

PVC-ikkunoiden kulutuksenkesto on erinomainen, eikä niiden kestävyyttä tarvitse edes parantaa millään suojakäsittelyillä, niin kuin perinteisemmissä materiaaleissa. Suomen vaihtelevat säätilat eivät ole PVC-ikkunalle mikään ongelma, sillä ne kestävät kosteutta ja kaikenlaisia säitä erinomaisesti. PVC-ikkunat ovat kotona myös erittäin helppo ratkaisu, sillä niiden hoitamisessa ei tarvitse ottaa huomioon mitään erityistä, vaan riittää, että ikkunat puhdistetaan ihan tavallisesti, ja metalliosia voidaan hieman huoltaa. Tämän ansiosta muovi-ikkunat säilyvät vuosikaudet uudenveroisina, ja niistä on iloa kodin tyylikkäässä ilmeessä, kun ikkunat eivät heti rapistu tai menetä väriään.

Energiatehokkuus on asia, johon yhä useammassa kodissa kiinnitetään huomiota tarkasti. PVC-ikkunat ovat laadukas ratkaisu tähänkin tilanteeseen, sillä muovi-ikkunat eristävät lämpöä hyvin, ja ovat näin energiatehokkaita. Ja koska PVC-ikkunat ovat myös edullinen valinta, voi PVC-ikkunat valitsemalla kotiin hankkia ikkunat erittäin hyvällä U-arvolla pienelläkin budjetilla. Energiatehokkaiden ikkunoiden ongelmanahan on ollut niiden korkeat hinnat, mutta PVC-ikkunoissa ei tätä huolta ole. Ja sittenhän ikkuna auttaa myös säästämään energiakustannuksissa, jonka avulla rahaa säästetään pidemmällä tähtäimellä. PVC-ikkunoilla on myös erittäin hyvä ääneneristävyys, joka on tärkeää, kun kotona halutaan rentoutua ja keskittyä omiin juttuihin kaikessa rauhassa.

PVC-ikkunat ovat tyylikkäitä

Ja mitä tulee PVC-ikkunoiden tyyleihin, on tässä valinnanvaraa vaikka millä mitalla. Kotiin suunniteltujen PVC-ikkunoiden malleissa vaihtoehtoja riittää, ja ikkunoita voidaan hankkia esimerkiksi tunnelmallisilla kaarilla tai ristikoilla, ja yksityiskohtia kauniiseen ikkunaan luovat erilaiset uritukset ja kehystykset. PVC-ikkunoita voidaan valita kaikenlaisissa väreissä ja sävyissä, ja esimerkiksi puunsävyt ovat PVC-ikkunoissa oikein suosittuja, sillä ne luovat perinteisempää tunnelmaa. Muovi-ikkunasta voi halutessaan saada jopa puuikkunan näköisen erityiskalvolla laminoimalla, ja PVC-ikkunoita maalataan muutenkin vastaamaan asiakkaiden toiveita ja erilaisten kotien tyylejä.

Millaista ilmettä kodin sisustus sitten edustaakaan, PVC-ikkunoista löytyy varmasti jotain sopivaa ja tyylikkyyttä lisäävää. PVC-ikkunat kannattaakin tilata kätevästi netistä, jolloin valinnanvaraa on eniten, ja kotiin saadaan juuri toiveita vastaavat ikkunat. Ja kun kerran netistä ollaan tilausta tekemässä, kannattaa samalla tilata kaikki muutkin tarvikkeet ja välineet samalla kertaa, ja näin voidaan säästää toimituskustannuksissa. Useilla jälleenmyyjillä on esimerkiksi sellaisia diilejä, että kun tekee tarpeeksi suuren tilauksen, saa toimituksen ilmaiseksi, ja tällähän asiakas säästää pitkän pennin. PVC-ikkunat voidaan asentaa ammattilaisten toimesta, mutta etevältä nikkarilta se onnistuu itseltäänkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

8 − seven =